Ecopools

Zwembaden zonder chloor! Hoe mooi kan het leven zijn,het hele jaar door plezier van je investering. Geen halfleeg zwembad in de winter, geen afdekzeil erover.

Kortom de ecopool is het zwembad voor de moderne mens. Door een ecologisch filtersysteem wordt de helderheid van de zwemvijver gewaarborgd. Wij kunnen u hierin verschillende mogelijkheden bieden:

- ecopools
Hierin bieden wij de mogelijkheid om het zwem gedeelte te gebruiken als een Zwembad. Dus zonder planten en zonder vissen in het directe zwemgedeelte. Het water wordt echter wel gefilterd in een afzonderlijke lagune met planten en substraten waarbij het wordt afgeskimd en er is een directe vuilafvoer op de riolering.

 

Om het water te verwarmen maken we gebruik van een hiervoor speciaal ontworpen strand;

Het beslaat tussen de 20 en 30% van het wateroppervlak en wordt terplekke vervaardigd van speciale mortels die warmte van de zon absorberen en afgeven aan het water.

Doordat ons bedrijf zelf rotspanelen maakt van deze speciale mortels en deze ook importeert kunnen wij u een buitengewoon levensecht natuurzwembad verwezenlijken dat uniek is in Nederland!

Zwemvijver

Ook bij de gewone zwemvijver wordt gebruik gemaakt van een ecologisch filtersysteem. Hierbij staat het zwemwater in contact met de plantenfilter en fauna van de vijver.

De zwemvijver is een budgetvriendelijker systeem dan de ecopools. En kan als 1 vijver worden aangelegd. Hierbij kunt u ook gebruik maken van het speciale opwarming systeem als bij de ecopools beschreven. In de zomer zwemplezier en in de winter een prachtige vijver. Vakantie in eigen tuin!

Wij staan u graag te woord om te kijken welk systeem of delen ervan het beste aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden